Vianne scharloo ondernemer

Eigenwijze ondernemer

Ik kan zoooo ontzettend eigenwijs zijn. Niet alleen als ondernemer, maar gewoon als persoontje. Het staat bijna op mijn voorhoofd geschreven! Het afgelopen jaar was het jaar waarin ik mezelf met grote regelmaat de spiegel heb voorgehouden en ik zag het steeds weer. Met dikke watervaste stift ?

E I G E N W I J S

Het afgelopen jaar heb ik vaak gedacht… was ik maar iets minder eigenwijs geweest. Had ik me maar laten coachen. Had ik maar met iemand gespard die niet zo dicht bij mij & mijn bedrijf had gestaan. Dan was het wellicht anders gelopen. Iemand die even met een andere, nieuwe blik naar de situatie kijkt. Die je inzichten geeft om even bij stil te staan en wellicht ook naar te handelen. Iemand die bij jou misschien net de juiste snaar weet te raken.

Ondernemen is eigenlijk best een eenzaam beroep. Vrienden en familie die niet ondernemen, begrijpen vaak niet wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken. Je wilt ze ook niet altijd lastig vallen met je dilemma’s en vraagstukken. En als je collega’s hebt, dan is het voor hen bijna onmogelijk om vanuit jouw situatie te denken. Dan is een vaste afspraak met iemand die fris en onbevangen naar jouw dilemma’s en vraagstukken kijkt best een goed idee! Dan hoef je alleen nog je eigenwijsheid positief in te zetten en handelen naar je nieuwe inzichten.

Maar al met al, ken jij een ondernemer die niet eigenwijs is? Ik niet.

Veel ondernemers komen er juist doordat ze eigenwijs zijn. Ze zijn gedreven en zitten vol plannen. En als je eigenwijs bent, dan ga je er dus voor. 100%. Vol gas. Met al je energie. En zo is het dus. Volle bak vooruit! Plannen zat.

En dus denk ik na zo’n spiegelmomentje steevast ; “eigenwijs zijn is ook een goede eigenschap.” Ja toch, niet dan?

Er is één maar. De combinatie van de eigenschappen “eigenwijs” en “perfectionistisch”. Die combinatie is niet de makkelijkste. Want vele plannen, volle vaart vooruit en alles ook nog voor 200% goed uitvoeren, dat vergt wat van je. Maar gelukkig ben ik door coaching en gesprekken inmiddels wat wijzer geworden. Dus ja, ik ga ervoor, maar wel iets minder eigenwijs. Alleen nu nog even de balans weten te houden ?

O, en ben jij dus ook een eigenwijze ondernemer en wil jij eens sparren over het ondernemerschap?

Let me know!

 

Liefs,

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.