Passie en authenticiteit. Daar begint elk hoofdstuk van mijn leven mee. Of het nu zakelijk is of privé, of dat het nu gewoonweg in elkaar overloopt.

 

Ik draai warm voor mensen met een bepaalde bevlogenheid en gedrevenheid. Durven te kiezen voor datgene dat ze een warm gevoel geeft, waarvan ze “aan” gaan. En helemaal wanneer ze dit naar buiten uitdragen. Open en eerlijk durven te zijn over hoe ze trouw blijven aan hun passie. Hoe ze hun verhaal delen, 100% authentiek. Mijn hart gaat sneller kloppen van deze mensen en hun verhalen, omdat ze zo dicht liggen bij wie ik ben en hoe ik in het leven sta.

 

Maar dat is niet altijd zo geweest. In 2012 startte ik met ondernemen vanuit mijn passie voor social media. Vijf jaar later stond ik aan het roer van een goedlopend social media bureau met 15 medewerkers. Lange dagen, altijd aan het werk, een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en grote ambities. Tot vijf jaar later het moment dat ik tegen een lamp liep. Letterlijk, het licht ging uit.

 

Iedereen vond het tof wat ik aan het doen was, maar at the end was het eigenlijk een eenzaam bestaan. Er stond een prachtig bureau met een indrukwekkend klantenbestand. Maar als ik nu kritisch terugkijk op mezelf ben ik misschien niet zo authentiek, oftewel echt en eerlijk, geweest als ik dacht dat ik was.

 

Vanaf het moment dat ik tegen de lamp liep, kwam er ook een keerpunt. Ik ben vanaf dat moment heel open en eerlijk geweest over de situatie waarin ik zat. Dat ik niet wist hoe ik eruit ging komen, maar dat ik eruit ging komen, dat was een zekerheid.

 

Ik vertrok voor twee maanden naar Azië om mijn rust te pakken en besloot tegelijkertijd om te stoppen met wat ik aan het doen was. Niet met ondernemen, maar wel met het draaiende houden van een bureau. Ik wilde weer doen wat ik leuk vond. Trainen. Mensen inspireren en transformeren.

 

Ondernemen is blootgeven. Echt, open en eerlijk zijn. In het echte leven, maar ook online. Ik noem dat online gastvrijheid. Het gesprek aangaan, je verhaal delen en jezelf laten zien. Dat is geen kunstje, dat komt van binnenuit. En als dat van binnenuit komt, dan kun je relaties bouwen en vertrouwen winnen van mensen. En dat is precies waar het om draait. We werken tenslotte niet met bedrijven, maar met mensen. En authenticiteit, echtheid, ligt ten grondslag aan dat vertrouwen.

 

Mijn missie is dan ook om Nederland online gastvrijer te maken. Al is het maar met kleine stapjes. Ieder mens is er één.

Follow me on Instagram