Contentcreatie in een handomdraai met ChatGPT en Canva? Schrijf je nu in voor de workshop »

Geen wolkje aan de lucht

De eeuwige battle in mijn hoofd. Even vrij nemen of nog even wat werken aan mijn bedrijf... want dan kan ik straks écht vrij nemen...
Als het gaat om het runnen van je eigen zaak, zijn er genoeg spreekwoorden die van toepassing zijn: “Geen wolkje aan de lucht”, “van de regen in de drup”, “het kan vriezen, het kan dooien” en “na regen komt zonneschijn”. Maar eerlijk is eerlijk, het blijft toch een uitdaging om te bepalen welke het beste past bij het moment en het leven van een zelfstandig ondernemer. 
 
Soms ben ik hartstikke druk met vier trainingen in de week, terwijl mijn agenda op andere momenten juist leger is, omdat er weer eens opdrachten zijn verzet. Dan zou ik heerlijk kunnen genieten van het zonnetje, maar toch kies ik er vaak voor om te werken aan nieuwe trainingen, mijn eigen branding, content en andere ideeën die al veel te lang op de plank liggen. Want ja, dat levert weer nieuwe opdrachten op en ergens moet er ook brood op de plank komen, toch? 
 
Het runnen van een eigen business blijft dus een uitdaging, maar ik doe mijn best om de balans te vinden tussen werk en privé en te vertrouwen op het feit dat alles uiteindelijk weer op zijn pootjes terechtkomt.
 
Hoe is dat bij jou?